Ui Та Ux Дизайн: У Чому Різниця?: Стаття З Блогу It-школи Hillel

By : | 0 Comments | On : abril 30, 2024 | Category : IT Освіта

У вас також залишиться позитивне враження від взаємодії з майданчиком, адже вам було просто на ньому орієнтуватися. При хорошому UI-дизайні — зможете легко прочитати текст на сайті, написи на кнопках. Верстка буде акуратною, кольори досить контрастними та не зливатимуться з фоном, а візуальне оформлення всіх колонок, меню, спливаючих вікон, форм — гармонійним між собою. За привабливе оформлення, зрозумілу навігацію, функціональний і ергономічний інтерфейс відповідальний UI/UX-дизайнер. В статті ви дізнаєтесь, що таке UX та UI, в чому різниця між двома напрямками, які onerous та soft abilities потрібні цим спеціалістам та скільки вони заробляють. Якщо ви починаєте з нуля, я раджу завантажити кілька безкоштовних наборів інтерфейсу користувача (UI kit), які допоможуть розпочати роботу над вашими розробками.

Це найновіший софт для UI/UX дизайну на ринку (не даремно я казала про надпопулярний), який швидко став улюбленим інструментом для багатьох дизайнерів. Якщо UX-дизайнер вирішить зробити щось інше, у нього повинна бути дуже вагома причина, тому що порушення очікуваної поведінки, ймовірно, змусить людей часто робити неправильні дії. Навіть junior UI/UX designer має знати основи HTML, CSS, уміти користуватися інструментом WebFlow. Це зможе підвищити вашу цінність як спеціаліста й дасть змогу робити «сайти під ключ», тобто зробити для нього не тільки дизайн, а й верстку.

Та ідеї цього футуристичного пристрою врешті підштовхнули Стіва Джобса та Білла Гейтса до створення власних операційних систем. Важливо спокійно відноситись до редагувань, але вміти відстоювати свою позицію та аргументувати розроблені рішення. Зараз важко уявити, що можна розробляти інтерфейс і не замислюватися про те, як він виглядатиме, і навпаки — працювати над UI без урахування проєктування UX. Зважаючи на те, що два напрями тісно взаємопов’язані між собою, зараз все частіше ці професії розглядаються як єдине ціле, а UX та UI займається одна людина — UI/UX-дизайнер.

Добре продуманий інтерфейс спрямовує користувача на ухвалення позитивного рішення – купувати, замовляти чи порівнювати товари. Шукати далі чи зупинитися на цьому товарі та купити саме його. Вони визначають структуру інтерфейсу і функціональність і те, як всі частини програми організовані і пов’язані одна з одною.

що таке ui ux дизайн

Перше, чим можна зацікавити потенційного роботодавця — не освіта чи вказаний послужний список onerous skills, хоча це, безсумнівно, великий плюс. Найголовніше в кейсі з UX/UI-дизайну для новачка — продемонструвати процес. Те, як ви підходили до задачі, на основі чого досліджували цільову аудиторію та які інсайти отримали.

Однак інформація, яку шукають UI- і UX-дизайнери, сильно відрізняється. Адже неможливо лише гарно вивчити Figma і одразу створити гарний інтерфейс, важливо побачити, як це роблять інші спеціалісти, проаналізувати їхні й досвід, використані прийми. Якщо ви плануєте самостійно вивчати UI/UX дизайн або просто хочете дізнатися, що на вас чекає під час навчання – цей розділ обов’язковий для прочитання. Здебільшого UI/UX дизайнеру необхідно знати англійську мінімум на рівні Intermediate. Педагог дізнається цілі вивчення мови і, з урахуванням ваших побажань, розробить індивідуальний план навчання. Тому що саме він вигадував, які тумблери та в якій послідовності має крутити людина, щоб отримати результат обчислень.

що таке ui ux дизайн

Я тяжів до творчості та любив малювати змалечку, тому знав, в якому напрямі хочу розвиватись. І хоч навчався на аналітика, вже з перших днів університету почав працювати з графічними програмами — здебільшого обробляв зображення. Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння Projector Creative & Tech Institute. Важливо знати, що таке типографіка, які є шрифти, із чого вони складаються, як поєднувати в пари та, які є принципи верстки текстів.

Визначенням UX та UI вже близько 70 років, але навіть дизайнери не зовсім розуміють, що це таке. Обидві ці складові мають значення для отримання фінального результату у вигляді продуманого дизайну, що продає, і залежні один від одного. Ми розповімо, що приховано за абревіатурами і чи так це елементарно, як здається. UI (User Interface) – це сукупність візуальних та інтерактивних елементів, які дозволяють людині використовувати цифровий продукт. UX – це більш широке поняття, яке охоплює увесь досвід взаємодії користувача з продуктом. Водночас UX охоплює напрямок UI, але не обмежується ним.

Для UX/UI дизайнера на першому місці стоїть не його творче вираження, а позитивний досвід користувача. Тому малювання може займати не більше 10% від всього обсягу роботи над проєктом. Левова ж частка часу йде на збір даних від замовника, проведення інтерв’ю з користувачами та аналіз отриманої інформації, створення концептів та ідей, а також їх втілення в життя. Припустимо, що на якомусь етапі процесу розробки було вирішено, що на екран необхідно додати додаткові кнопки.

Необхідно у відповідь умістити саме те, що найкраще буде характеризувати ваш досвід на момент проходження інтерв’ю. Усе це треба підлаштовувати під конкретну вакансію, тому важлива порада – уважно читайте й запам’ятовуйте текст вакансії, на яку відправляєте резюме. Зробіть акцент саме на тих навичках, які вказані у вимогах до кандидата. Збережіть текст вакансії десь у замітках і періодично повертайтеся до нього під час підготовки до інтерв’ю з рекрутером. Також варто розповісти більше про свій релевантний досвід, а про те, що не стосується майбутньої роботи, можна навіть не згадувати.

Той факт, що ви зараз читаєте це, означає, що ви зробили впевнений перший крок на шляху до нової кар’єри. Якщо ж ви згодом зміните кар’єрні вподобання – нічого страшного. Ми тут для того, щоб просто систематизувати інформацію щодо вашої (можливої) нової кар’єри в UX/UI дизайні.

Буде круто, якщо ви зможете міркувати вголос, щоб ваші майбутні колеги почули хід ваших думок. Після обмірковування можна підсумувати і сказати, який варіант розв’язання проблеми ви вважаєте найкращим і чому. Під час виконання практичних завдань проєктувальник інтерфейсів тренує і розвиває надивленність. Це потрібно для того, аби мати «велику скарбничку» гарних дизайнерських рішень, цікавих прийомів у своїй голові і при нагоді використовувати це у своїх дизайнах.

Як UI-дизайн, так і UX-дизайн повинні бути бездоганно виконані та ідеально узгоджені з раніше існуючими очікуваннями користувачів для створення кращого користувальницького досвіду. І лише коли ці дві «зірки співпадуть», результати можуть бути вражаючими. Дизайнери користувальницького інтерфейсу хочуть, щоб їх дизайн інтерфейсу виділявся і був таким, що запам’ятовується. Але це повинно бути збалансовано з тим, щоб люди розуміли призначення елементів, які ви розміщуєте на екрані. Здебільшого статті й посібники виходять спочатку англійською, а потім перекладаються іншими мовами, тому ще раз наголошуємо на важливості підвищення рівня іноземної мови. Не бійтеся витрачати кошти на свій розвиток, адже це дасть змогу вільно вивчати навчальні матеріали, брати замовлення з-за кордону й одержувати набагато вищу заробітну плату.

що таке ui ux дизайн

Сайти та застосунки — місця, де ми проводимо чимало нашого часу щодня. UX/UI дизайнери — люди, які роблять все для того, щоб користуватися цими продуктами було якомога зручніше, а виглядали вони візуально приємно. User Inteface (UI) — візуальна частина, зовнішній вигляд сайту чи застосунку. Те, наскільки продукт інтуїтивно зрозумілий і які наші потреби вирішує.

У цій статті ми розглянемо основну різницю між UX та UI дизайном, а також їхню взаємодію. Наприклад, більшості людей подобається ідея того, що для відкривання файлу необхідно двічі клацнути на нього, а для того, щоб обрати файл – один раз. На загал, дуже важливо під час спілкування «keep calm», адже це також є важливим складником успішного проходження співбесіди на вакансію UI/UX designer.

Зазвичай, «‎джуни»-дизайнери виконують базові процеси роботи під наглядом більш досвідченого фахівця. В UX/UI дизайні, як і в багатьох інших професіях, можна зростати вертикально — за шкалою Trainee, Junior, Middle, Senior та Lead-спеціаліст. Перехід на нову позицію визначається більшою самостійністю у прийнятті рішень і виконанні завдань, а також експертністю та досвідом фахівця. За день я маю велику кількість зустрічей та дзвінків — з клієнтами, проджект-менеджерами, розробниками, колегами-дизайнерами, і часом це може виснажувати. Також робота дизайнера передбачає постійне генерування ідей та їх аналіз. Часом голова йде обертом, втім я все одно вбачаю у своїй роботі набагато більше плюсів, аніж мінусів.

Практику новачки можуть здобути на онлайн-курсах, виконуючи завдання для друзів чи знайомих або замовлення на фриланс-біржах за символічну плату. Тут найперше пораджу школу графічного дизайну SVC та курси онлайн-інституту Projector. В Україні в умовах великої війни безліч досвідчених дизайнерів готові поділитись знаннями навіть за благодійні донати. Для початку використовуйте UI equipment, щоб створити власний веб-сайт або мобільний додаток. Виберіть деякі з ваших улюблених веб-айтів і дослідіть, як ви можете змінити їхній дизайн, щоб вони виглядали та функціонували ще краще.

Щоб залишатися конкурентоспроможним в цій індустрії, слід постійно розвиватися та слідкувати за трендами в дизайнерських рішеннях. Щоб ефективно виконувати свою роботу, UX дизайнери повинні розуміти, чого хоче конкретна аудиторія конкретного продукту та як вона дивиться на світ. Це означає, що дизайнеру потрібно вміти планувати та проводити дослідження, використовуючи різні методики таких досліджень, а згодом – аналізувати отримані курси ui ux дизайну результати. Здатність до тестуваня користувачів та до аналітичного оцінювання досліджень особливо корисна. UX дизайн зосереджений на створенні зручної та задовільної взаємодії, тоді як UI дизайн забезпечує візуальну привабливість та функціональність інтерфейсу. Важливо, щоб UX та UI дизайнери працювали разом, спілкувалися та співпрацювали, щоб створити продукт, який буде незабутнім та задовольнить потреби користувачів.

  • Проте ніколи не можна забувати, що йдеться про окремі напрямки дизайну, що переслідують різні завдання, потребують різних інструментів та навичок.
  • Для цього фахівець ретельно підбирає кольори та шрифти, продумує іконки, навігацію, розташування кнопок і вікон.
  • Це найновіший софт для UI/UX дизайну на ринку (не даремно я казала про надпопулярний), який швидко став улюбленим інструментом для багатьох дизайнерів.
  • Під час навчання можна дізнатися про конкурентний аналіз, прототипування, цільову аудиторію та інші терміни дизайнерів.
  • UX/UI дизайнер має володіти набором професійних знань та особистих якостей, які допоможуть йому якнайкраще реалізуватися у професії.
  • Здатність до тестуваня користувачів та до аналітичного оцінювання досліджень особливо корисна.

Також корисно додати, що ви готові змінювати дизайн, щоб зменшити години його розробки, якщо в цьому буде необхідність. Це дасть змогу майбутнім колегам зрозуміти, що ви думаєте не тільки про свої геніальні ідеї, а й готові працюєте в команді. Також варто розмістити на своїй сторінці резюме, якщо ви в активному пошуку роботи.

У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку. Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід’ємною частиною нашої епохи. Пам’ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер’єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. Але в той час, як UI- повинні вирішувати, як буде виглядати користувальницький інтерфейс, UX-дизайнери відповідають за визначення того, як працює інтерфейс. Досвід користувача визначається тим, наскільки легко чи складно взаємодіяти з елементами призначеного для користувача інтерфейсу, створеними дизайнерами.

Це аналіз потреб користувачів, створення персонажів, проведення досліджень, розробка сценаріїв взаємодії, створення інформаційної архітектури, прототипування та тестування. Кожен з цих етапів дозволяє UX-дизайнеру створити продукт, який забезпечить оптимальний досвід користувача. При цьом UX-дизайнери такоже дбають про користувальницькмй інтерфейс програми, і саме тому люди часто плутаються, або ж взагалі не знаходять різниці між ними. Ця робота лягає на дизайнерів користувальницького інтерфейсу (UI-дизайнер). Саме вони повинні вибирати колірні схеми і форми кнопок – ширину ліній і шрифти, які використовуються для тексту.

Share This Post!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *