Хто такий IT-рекрутер і як ним стати: карєра IT recruiter

By : | 0 Comments | On : octubre 7, 2020 | Category : IT Вакансії

Більшість наших студентів, які отримали нову спеціальність, успішно працевлаштовані, і ви теж можете до них доєднатися. Щоб знайти роботу вам потрібно не пропускати заняття, робити домашні завдання та багато практикуватися. talent acquisition specialist Наші HR-спеціалісти будуть готові допомогти вам зі складанням резюме та підготовкою до співбесід.

Хто такий IT-рекрутер

Модуль 1. Введення в професію IT Recruiter

З іншого боку,HR-менеджери займаються керуванням персоналом, створюють умови для розвитку та комфорту команди. Вони відповідають за планування навчання, програми мотивації та розвитку працівників. HR-менеджери дбають про збереження талантів та створення сприятливої робочої атмосфери.

Хто такий IT-рекрутер

Як Стати ІТ- Рекрутером в 2023 Році

Хто такий IT-рекрутер

Без належної підготовки ви не дізнаєтесь, чи дійсно кандидат є професіоналом своєї справи, чи просто має відмінні навички проходження співбесіди. Неможливо стати експертом у всіх сферах ІТ-спеціальностей, але побіжні знання в багатьох з них можуть принести вам велику користь. Вони дозволять вам точніше визначити, чи відповідає кандидат вимогам вашої компанії, ставлячи правильні запитання (і розуміючи відповіді на них!).

Часті помилки при виборі між рекрутером і HR-менеджером

Також для IT-рекрутера величезну роль відіграє нетворкінг. Потрібно постійно розширювати базу професійних контактів і бути на зв’язку. Ми вже писали про те, хто такий рекрутер і чим він займається. Тепер порівняємо роботу рекрутера в IT і в інших сферах. У рекрутера за місяць може бути від 3 до 8 вакансії в середньому.

Хто такий IT-рекрутер

Як вибрати між рекрутером і HR-менеджером для вашої організації

Крім того, рекрутери збирають та перевіряють рекомендації, складають пропозиції про роботу та прагнуть підтримувати кандидатів до їх першого робочого дня в компанії. Здатність швидко мислити особливо важлива, коли ви вирішуєте, як кандидат впишеться в існуючу культуру компанії. Володіння знаннями та ефективністю для виконання своєї ролі – це одне, але як вони будуть працювати в команді? Вам потрібно ставити правильні запитання і вловлювати правильні сигнали, щоб випадково не найняти не того кандидата. А команда менеджерів Hire 1 завжди за радісті допоможе вам у цьому.

  • Принаймні для тих кандидатів, хто шукає роботу.
  • Human Resources (HR) — це спеціаліст, який відповідає за правильне функціонування команди.
  • У вас є можливість ставити свої питання ментору та запланувати консультацію для отримання докладного пояснення.
  • Ця кваліфікація може підпадати під категорію «вміння працювати з людьми», але ми вважаємо, що вона заслуговує на окремий розділ.
  • Однак, глибоке розуміння ІТ надзвичайно корисне.

Навчання організоване таким чином, що брати участь в ньому може як новачок, так і спеціаліст з досвідом. У процесі навчання використовуються інструменти та технології, такі як LinkedIn Recruiter, резюме-бази даних, ATS (Applicant Tracking System) тощо. Завдання HR в різних типах компаній відрізняються. Наприклад, не в IT HR може працювати тільки над найманням та оформленням працівників. А коли рекрутери самі накручують відгуки то це досить очевидно й можливо спрацює лише на початківців.

Soft та hard skills IT-рекрутера

А поки відгуків немає, розпочинаємо холодний пошук, придивляємося на ринок праці. Рекрутер може ініціювати нові методи підбору персоналу. Налагодження контакту з фахівцями, ведення переговорів про працевлаштування та підбір ідеального кандидата для компанії – все це вимагає отримання та збереження детальної інформації. Тепер, коли ви знаєте, що таке ІТ-рекрутер і яка його роль, давайте поговоримо про те, що потрібно для виконання цієї ролі.

Також, рекрутер може використовувати аналітику, щоб визначити які канали пошуку кандидатів є найбільш ефективними. Фідбек — це важливий інструмент, який допомагає кандидатам краще зрозуміти свої сильні та слабкі сторони, а також допомагає керівнику прийняти рішення про те, кого найняти. Окрім того, що треба обробити кожен відгук, треба домовитися про інтроколи, співбесіди, провести їх, дати всім тестові, потім передати керівнику і передати усім учасникам фідбек. Важливо нікого не забути та дати фідбек вчасно. Є Ті, хто підходить до портрета кандидата і ті, які не підходять.

Детальніше про те, у чому різниця між IT-рекрутингом та масовим добором, розповіли за посиланням. Іншою поширеною помилкою є недостатня комунікація між рекрутерами та HR-менеджерами. Ефективне спілкування є ключовим фактором у досягненні спільних цілей організації. Брак спілкування може призвести до невдалого підбору персоналу або незадоволеності працівників. В сучасному світі HR-менеджерів та рекрутерів часто плутають, однак ці дві ролі мають свої особливості та відмінності.

Головне це бажання та впевненість на співбесіді. Ці показники можуть допомогти рекрутеру оцінити свою ефективність у пошуку та відборі кандидатів. Наприклад, якщо кількість кандидатів, які пройшли співбесіду з керівником, низька, це може означати, що рекрутер погано підбирає кандидатів на співбесіди. А якщо кількість кандидатів, які пройшли тестове завдання, низька, це може означати, що тестове завдання не відповідає вимогам вакансії, неправильно складений портрет кандидата. Відносини між ІТ-рекрутерами та спеціалістами іноді можуть бути напруженими. Через високий попит ІТ-спеціалісти часто завалені запитами від компаній, які шукають їхню експертизу.

Це дуже важливо, якщо ви працюєте рекрутером-фрілансером, оскільки ви будете сполучною ланкою між компанією та кандидатом. Темп розвитку IT-сфери з кожним роком тільки збільшується, компанії масштабуються, а попит на хороших фахівців стрімко зростає та перевищує пропозицію. Також компанії все більше потребують тих, хто зможе знайти справжнього профі. Якщо ви цікавитеся технологіями, любите спілкуватися з людьми та хочете побудувати кар’єру в IT-сфері, допомагаючи компаніям знаходити класних фахівців, тоді курс IT-рекрутинг для вас. Все, що вам потрібно — бажання працювати з людьми і бути готовими навчатися новому.

Натомість менеджер з найму повинен обговорити деталі трудового договору та, якщо необхідно, узгодити умови. Умови праці зазвичай відповідають інструкціям, уже встановленим компанією. Пасивний відбір кандидатів більш поширений і покладається на те, що ІТ-фахівці надсилають заявки рекрутерам для перевірки. Останній має завдання оцінити, чи відповідає кваліфікація кандидата очікуванням компанії. Рекрутери повинні вміти співчувати та розуміти потреби та ставлення кандидатів до певної вакансії, щоб знати, чи зможе ця робота відповідати їх очікуванням.

Зможете розбиратися в технологіях, термінах та жаргоні. У вас все вийде навіть без спеціальних знань – просто приділяйте більше уваги практиці та читайте додаткову літературу. В іншому допоможуть практикуючі експерти, які супроводжуватимуть вас протягом усього курсу. Сьогодні рекрутером або ейчаром можна стати просто закінчивши відповідний курс. Чекаємо на вас у SOURCE iT і віримо, що ви зможете побудувати відмінну кар’єру в iT. Коли у компанії з’являється вакансія, керівництво повідомляє про це відділ кадрів.

У рекрутингу є такі ж градації, як в програмістів. Відповідний фідбек потрібен і кандидатові — чи пройшов кандидат інтрокол, запрошення на співбесіду, фідбек по тестовому, фідбек по технічній співбесіді. Бриф і формування портрета кандидата — найважливіший етап. Якщо тут припуститися помилки, весь пошук буде неуспішним 90%.

Стати рекрутером легко, залишитись хорошим рекрутером — важко. Тому Максим написав правду, реальний стан ринку. Звісно, не обійтися без технічної грамотності й набору базових інструментів.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Share This Post!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *